POMIDORAI …DESERTUI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 1.00 iš 5)
Loading...

MARKERIS
Pasiblaškiau darbo reikalais po pasaulį, tai , žinokit , teko ragauti 2 dalykų – vienas visiškai naujas ir neragautas, kitas -primirštas:

1.POMIDORAI DESERTUI . Ši receptą virėjas gamino prie mūsų – atsivarė stalelį, sudėjo mažiukus vynuoginius pomidoriukus į lėkštę, nupjovė viršūnėles, nupjautom dalim juos dėjo ant keptuvės – kokioms 20 sekundžių, po to juos išėmė ir lėkštėje sustatė apskritimu. Tada pyle i keptuvę (apačioj, aišku ,ugnis buvo 🙂 ) šampano, įkaitino, įdėjo daug cukraus ir padarė karamėlę. Vieną jos  dalį pyle į   gilų dubenį -tokiais siūliukais, po to įstatė  jį į šaltą vandenį .Tad atšokus dugnui ,  gavosi  to dubens formos   karamelė. Kitą dalį dar kartą įkaitino ir pyle ant  pomidoriukų – irgi siūliukais – ir paliko.
Tada dar įpylė šampano, grietinėlės- kokią stiklinę- ir vėl daug daug cukraus. Gavos dar vienas padažiukas -tik dabar jau nebestingstantis. Vėl pylė jo ant ir aplink pomidorus, ant  jų viršaus , pastatė karamelinį “dubenį”( dugnu į viršų ) į lėkštės vidurį-kad pomidorai būtų aplink- apipylė  tuo  pačiu padažu su grietinėle  ir patiekė ant stalo  . Kiekvienam valgytojui duodama  po šaukštą,  ta karamele sutrupinama.  Į taures buvo supiltas likęs šampanas . 🙂

Šaukštu imi pomidoriuką, padažiuko su karamelinio dubenėlio duženom ir  -i burną :) ) Taip ir valgėm, užsigerdami šampanu. Skonis  labai originalus, pomidorų aromatas dingo, o rugštelėjusios sultys įdomiai skanavosi su karamele. Namie pabandysiu,  kad bent dar kartą paragaučiau : )

kitas Markerio receptas bus patiektas šiek tiek vėliau :)(red.past.)

panašūs įrašai

59 Responses to “POMIDORAI …DESERTUI”

  1. migle says:

    MIGLĖ -MARKERIUI ir visoms
    LABAS RYTELIS VISOMS MIEGALĖMS 🙂 🙂 🙂
    Markeriau,
    man tavo recepte taip ir liko neaišku, kas daroma su tuoi karameliniu dubeniu.Juk pomidoriukai, kaip suprantu, aplaistomi viskuom lėkštėje.
    Tai kur paskui tas “dubuo” statomas ir kokia jo paskirtis?
    Būč dėkinga už paaiškinimą .
    Visoms -kai išimsit traiškanas iš akių, duokit žinią, kas gyvas 🙂 🙂 🙂
    Aš šiandien iki pat vakaro ‘našlauju” -išdardėjo mano virjesas net iki Radviliškio, bus tik vakare.Tai, ko gero, tūnosiu namiesavo ką tik nukirptos penkiolikmetės šunės draugijoje.Aūūūūūūū 🙁 🙂 🙂 🙂

  2. uzsieniete says:

    UZSIENIETE

    Labas rytas. Pagaliau ir as atsiradau. Sveikinu visas su praejusia svente. Nors paveluotai, bet geriau veliau, nei niekada. Velykas atsventem keturiese, nors sakiau, kad busim dviese (kaip susirimavo). Netiketai sulaukiau sunaus su draugu, tai visa savaite turejom kuom uzsisimti, o be to ir kompiuteris namie tik vienas.
    Linkiu visoms smagaus savaitgalio ir skaniu patiekalu. Iki.

  3. Teta says:

    TETA
    SVEIKUTĖS 🙂 🙂 🙂

    Su artėjančiu Atvelykiu :)Šiandien vėl reikia bent kelis kiaušinius nusidažyti.Dabr nusidažysiu be nj
    be jokių įmantrybių-bus žalios, mėlynos, geltonos ir juodos spalvos(2). Tik nežinau kur paskui juos kišti reiks,
    nes kol pribaigėm Velykinius, dėjau į visokias mišraines, kur pagridinis indigridientas buvo kiaušinis.
    Nieko įdomaus, bet kiaušiniai buvo sudoroti. Manasis sabakinas ir tas nosį suko nuo kiaušių-paskui tik trinį beėsdavo
    Einu pietums kepti sterko file. Tikslaus recepto dar neturiu, bet kas gausis, būtinai papasakosiu, jei bus vertas jūsų dėmesio.

    Tiesa,nekokios naujienos is Klp žuvų turgaus-pustuščias 🙁 Iš šviežių žuvų buvo: menkės, šamai ir atšaldytos laši
    Gal kur neršti toliau nusibangino, kur mūsų laivai neturi teisės žvejoti,nzn. Ryt žadu daminti balandėlius, bus keliems pietums, nors kopūstai jau “šiaipsau”, bet norisi balandžių 🙂

  4. migle says:

    Miglė -Tetai,
    Sveikutė 🙂
    Na, aš tai šiandien tinginiauju totaliai -va, vakarykščius makaronus tomatuose pasiskrudinau -ir laiminga 🙂 Tingiu net nusileist į pirmą aukštą(name yra parduotuvė) ir kokį mėsgalį nusipirkt 🙂 🙂 :). Ir baseinan nėjau, nors draugė kvietė – jis irgi vos už kelių namų 🙂
    Šalta namie ir lauke ne kas -vejuota , jokio įkvėpimo 🙂 🙂 🙂 Ai, gal eisiu virtuvę pablizginsiu biškutuką -prašosi 🙂

  5. MARTI says:

    MARTI-MIGLEI
    Taigi saule uz lango! Baisiai oras grazus, man net pavydas ima, o dar zinau kas i baseina kviete! Jau jei ji eina, tai Jums butinai reikia irgi!!!! 🙂

  6. migle says:

    Miglė -MARČIAI
    Ai, mažule, vistiek neisiu -argumentus ( ne tik tinginystę prigimtinę) ‘ant ausukės” išdėsčiau jau 🙂 Tiesa, jei pas momką esi ir ruošiatės abi -tai nepamirškit grįždamos užsukti 🙂 🙂 🙂
    Tiesa, mažul, žiūrėk man tobulink įgūdžius kulinarinius -bent teoriškai.O tai žinai-dar patapsi per klaidą į tikras mano marčias -užpjausiu gi 🙂 🙂 🙂

  7. MARTI says:

    MARTI – MIGLEI
    cha, mano kulinariniai gabumai visai neblogi, dar nieks nesiskunde 🙂
    O esu Kaune, dirbu bo taip apsikasus popieriais kad baisu…tingis irgi ziauriai ale ka darysi, reikia..nes kitaip baisu bus pirmadieni i darba ateit 🙂
    Beje jau jei ir patapsiu i tikras marcias, tai tikiuosi kad NE PER KLAIDA 🙂 🙂 🙂

  8. migle says:

    Miglė -Marčiai
    Žinau, žinau 🙂 🙂 :)-tik paerzinu -iš dyko buvimo.
    Klausyk, gal trėkštelk kokį skanumyną iš savo repertuaro ? O tai žinai gi – “senukių” fantaziją kartais smarkiai riboja pravargto gyvenimiūkščio naštos ir įpročiai, kurie sunkiai keičiami -juk ne paauglės gi 🙂

      O veiksmų tai imkis savarankiškai. Bo man jau rankos svyra tiesiog.Žinai, nieko naujo po saule šimtus ir tūkstančius metų -VISI JIE…Aina anie  naaaakty drugelių gaudyt :)))

  9. MARTI says:

    MARTI – MIGLEI
    Tai taip, nieko naujo po saule visus milijonus metu nes mes irgi VISOS JOS…del to vis dar reikia ANU, kad turetume ka pasiust drugeliu gaudyt…
    liudna man, nezinau kodel

  10. MARTI says:

    MARTI MIGLEI
    o del skanumynu, gal ir parasysiu ka, tik kad dazniausiai as gaminu is galvos (ir aisku is to ka turiu savo miniatiurinej virtuvelej..), paskui jau nebeprisimenu ka dejau, beveik niekad antro tokio paties patiekalo nepagaminu 🙂

  11. COPY COPY says:

    COPY
    CHA!O štai ir aš. Visą rytą- aš bitutė darbštuolėlė:))))))))) pūškinausi sode, nes pagaliau prišnekinau pagalbininką nupurkšti obelis.Gal ir vėlu jau, bet seniai mintis mane degino, kol prisirengiau. Dar- apkarpiau kelias tujas ir senas serbentų šakeles. VA>Kadangi tie medeliai- prie namo, o saulutė- ach kokia, prisirišau sobaką, kad nepaspruktų, vienu žodžiu- ne gyvenimas, o AMBROZIJA. Visi stresai- pamiršti.Nors namie dar nepranešiau- apie ką čia graudenausi prieš porą dienų. Ir žinote, radau dar vieną teigiamą mano “pakūros” aspektą- kol ten blaškiausi po degančias pievas su kibirukais vandens ir striokavojau- taigi ar ne tas pat, kaip sporto salėje riebalus kūrenti? Išprakaitavau gal 3 litrus , tai ir talija pasimatė:))))
    Kepta šiandien pietums blynukai su paskutiniu galiuku dovanotos cukinijos.Kadangi cukinija kažkodėl labai traukia aliejų kepant- gal žinot būdų, kaip išvengti?-tai pagardui saldžios uogienės ar grietinės nesinorėjo. Išsiėmiau šaldytų braškiu. Dar turėjau ledų pieniškų. Braškės ir ledai- blenderin- ir išėjo puikus priedas blynams. Net negalvojau, kad šaltas marmalas taip sueis:)))Gero savaitgalio visoms ir puikios nuotaikos rytoj per ATVELYKĮ. Galvojam rytoj pavažiuoti į Kernavę, nes lyg ir nusimato šiokios tokios linksmybės ten, tad grįžusi stengsiuosi papasakoti, ką mačiau.

  12. COPY COPY says:

    Dar kartą COPY

    Vis pamirštu paklausti želmenų gėrėjos- ar nesijaučia prieskonis burnoje toks pastovus? Aš čia irgi drąsinuosi pabandyti- nebijau jokių “žnypliuočių” beišlendančių. Bet atgrąso pasakojimai, kad ima persekioti specifinis skonis burnoje, o šiandien pasilepink, mieloji, bus tų baseinų. Juk ir sustoti retkarčiais sveikiau, nei nepaliaujamai pervargus toliau krutėti .:)))

  13. migle says:

    Miglė -Copy ir visoms
    Na, mano burnoje bent jau (dėl suprantamų aplinkybių)jaučiasi tik nikotino prieskonis pastovus 🙂 🙂 :).Jau šito tai tikrai gali nesibaimint …
    Savotiškai pavydžiu tau net rytmetinių pasišlaistymų fazendoj.Jei ne brungiausiojo kelionė meniškais tikslais link latvių sienos, tai ir aš, ko gero, kapstyčiaus šiandien.Beje, obelis ,o ir serbentus tikrai pats laikas purkšti.Atrodo, turiu nuo pernai bordo skysčio .Bet man obelis puvinys ėda.Kažin, ar padės ?

    TARP KITKO,
    kulinarijos ekspertas V.Sakas e s p e c i a l y f o r MES !!! 🙂
    atsiuntė lietuviškųjų valgių ir gėrimų tikrai įspūdingos apimties ir chronologinių ribų bibliografijos sąrašą .Beveik penki  šimtai pozicijų !!!
    Taip kad, manyč, ne tinginėms ir žinančioms,
    kuriems tikslams dievulis sutvėrė ne tik bankus,bet ir bibliotekas, 😉
    jis tikrai pravers it praktiškais tikslais.Dar ,manyč, jis labai pravartus vargšams studentams , etnografams,mokytojams, kuriems vis reikia glūpiems vaikiukams pasakot, kad jų babytės čipsų tikrai nevalgė :))) ir t.t.
    Vienžo -SUDARYTOJUI -DĖKUI BAISULINIS,
    o tautai -naudokitės į sveikatą ir kitiems pasakykit, kur guli.
    Prisegiau jį prie tetos KĄSTINIO kol kas -ATITINKAMAI PAKOREGAVUS ir pozicijos pavadinimą.
    Mat jei dabar dėčiau atskirai dabar -tai visą fasadą užimtų, ir liktumėt nesupratusios, kur maltis renkamės 🙂
    IEŠKOTI: skyrelyje KULINARINIS PAVELDAS.PAPROČIAI

  14. Teta says:

    TETA

    Taigi esam jau papietavę, linksmi, patenkinti ir sotūs. Visgi rašau kaip gaminau sterką, nes patiekalas gavosi prašmatnus, skanus, gražiai atrodantis,tik matyt, ilgiau rašysiu, negu reikėjo jį ruošti iki dedant į orkaitę: paruošimas 30 min., kepimas ~55 min.

    “SKANUS STERKAS”

    Reikės:
    2 gab. sterko file (be odos)
    6 bulvių (geriausia raudona luobele,viduje-gelsvos)
    1/2 citrinos
    “SantaMarijos” žuvies kepsnių prieskonių
    kvp./karčių maltų pipirų
    pusiau kieto ferm. sūrio ~100 g
    3 did.pomidorų
    aliejaus
    sviesto (tepaus mišinio)~100g
    miltų
    švž.krapų
    Viktoro marinuotų agurkėlių

    Sterko file padalinam į 6 didelius gabalus ( vieną files gabaliuką supjaustom į 3 gabalėlius).Ant didelės plokščios lėkštės pabarstom druską ,kvp/karčių pipirų, sudedam gabalus sterko, ant jo viršaus užpilam “SantaMarijos” prieskonių,pašlakstom citrinos sultimis,dedam riekutę svieto,ant jo-riekelę sūrio,apdedam riekutėmis pjaustytu pomidoru.
    Paruošiame “rankovę” – užrišame vieną jos galą ir padedame ant orkaitės grotelių, kurios guli ant stalo. Nusiskutame bulves, supjaustome dideliais “fri” formos gabalais (maždaug nykščio didumo, kad suspėtų iškepti kartu su žuvimi),paparstom druska,apypilam aliejumi ir dalį jų krauname į patį rankovės galą. Dabar reikia dėti žuvį:atsargiai, abiem rankom už gabalo kraštų paimam paruoštą žuvį, apatinę jos dalį pamirkome į miltus ir krauname į rankovę (viršutinės pusės mirkyti į miltus nereikia).Tokių būdu sudedame visus gabalus,viršų,kur sudėti pomidorai, apšlakstom dar aliejumi,sudedame likusias bulves.Įpylame ~ 50 ml vandens, užrišame galus, adata subadome “rankovę”, išspaudžiame delnais iš jos esanti orą. Su grotelėmis įdedame į iki maksimumo įkaitintą orkaitę, o kai pradės viduje burbuliuoti vanduo sumažiname iki 200-150 C.Kepame ~ 55 min. Prieš kepimo pabaigą “rankovėje” padarome didesnes skyles, kad apskrustų bulvės ir apkeptų pomidorai. Išėmus iš orkaitės, pralėšiam “rankovę ir tuoj pat apibarstom susmulkintais krapais.

    D Ė M E S I O !!!!!!!!

    KEPTI “RANKOVĖJE” ANT ORKAITĖS GROTELIŲ GALIMA TIK ELEKTRINĖJE ORKAITĖJE. Pasisekimas garantuotas, jei adata nepradursite “rankovės” dugno.

    P.S.
    Kad aš turėjau sezamo aliejaus ir cumin (“Kreuz-kummel”) – naudojau juos, bet manau, kad labai skanu bus ir taip kaip aprašiau. 🙂
    Už šiuos ir kitus prieskonius, esu labai dėkinga mūsų vienai kolegei, kuri man juos atsiuntė Velykų proga.AČIŪ Tau, mieloji 🙂 🙂 🙂

  15. migle says:

    Miglė -tetai
    Na, žinai -genijus esi tiesiog -man galvon nešautų ant grotelių tos rankovės dėt.Kai pagaliau sumontuosiu tą savo naują MORA -vis dar svetainės prieigas ‘puošia” 🙂 -būtinai išbandysiu ir šitokį triuką.Gaila tik,paskaičius tavo receptą, kad nieko su sūriu negaliu sau leist kepti :(((
    Vau, dabar tai jau tikrai maunu dulkių mušti 🙂
    Malonaus čia jums visoms pasibendravimo
    iki 🙂

  16. Teta says:

    TETA COPY

    Esu dariusi su cukinija tokį bandymą: prieš kepant reikia, supjausčius gabaliukais, sočiai apibarstyti druska, ir palaikyti, kol ji “išprakaituos”- pasirodys skysčio lašeliai, tada nuskalaut, nusausint ir kepti. Tada tikrai mažiau “prisisiurbia” aliejaus

    Dar prašymelis: papasakok, kaip sekasi augti sabakai,gal atsiųstum jo nuotraukų, aš tau- savo sabakos. Vis nepasakai vardo.Turiu nuostabią, “Kikoje” pirktą sabakišką vasarinę kepurėle su snapeliu.Ieškokim būdų, kaip man ją tau persiusti. vasarą galės sau sėdėti fazendoje, neperkaisdamas galvos. Reikia pratinti “nešioti” drabužius kol jaunas, paskui nieko nebeuždėsi. Kaip Miglė sakė ir pas mus namie siaaubingai šalta, manasis, tai jau senas (04 28 bus 10m), tai reiks dėti “šalbierką”, kad neperšaltų.
    🙂 🙂 🙂

  17. Teta says:

    TETA MIGLEI

    Nepergyvenk 🙂 🙂 :), sūrio gali ir nedėti, dėk – grietinės,mat sterkas neriebi žuvis, tai norisi, kad sultingesnė būtų, o gal užteks ir vien sviesto. O dėl grotų -TIKRAS dalykas, taip kepu jau ne kartą, bet kažkaip “nepripūtė” į galvą, kad reikia parašyti, kol neperskaičiau, kad kažkuri dedat į blėką ir dar H20 pilat ne į “rankovę”, o į blėką. Ta blėvelė stipresnė už mūsų oda, nei- dega, nei- plyšta 🙂 🙂 🙂

    Sėkmės “kare” su dulkėmis 🙂

    O, V.SAKAS – tikrai fainas vyras 🙂 🙂 :)(visom prasmėm)

  18. uzsieniete says:

    UZSIENIETE – TETAI
    I sveikata. Ar nebandei “tu” zuvies prieskoniu? Jie skirti ivarioms zuvims kepti, grilinti ir t.t., turetu patikti. Siandien pas mus tinginiu diena, valgem silke su virtom bulvem su “mundirais”, baisiai skanu.

    Siandiena buvau turguje, is nustebimo net akis ispuciau, kai pamaciau raudonaji ir citrinini bazilika. Gal kas zino, kokiem patiekalam labiausiai tinka? Butu idomu.

  19. migle says:

    MIGLĖ -UŽSIENIETEI
    Sorius, kad įsiterpiu, bet labai nebloga visokių prieskonių rodyklė, jei neklystu, įdėta Giedriaus svetainėje -nuoroda į ją yra dešiniam kampe.
    Man asmeniškai bazilikas labai skanu mėsai, kai kepu -va ir dabar procesas rankovėj ne be jo vyksta :)Jei vėlgi neklystu, VP žuveliokų žinovė Daja juos kišdavo ir į žuvis visokias.Vienžo tikslesnės info lauk iš tetos -bet tik vėliau kiek, dabar ji dar kitoj ‘programoj’ užimta….

  20. uzsieniete says:

    UZSIENIETE – MIGLEI

    Apie bazilika zinau, bet butent apie raudonaji ir citrinini – nieko. Jus, sodininkes, ar neauginat tokiu?

  21. Teta says:

    TETA UŽSIENIETEI
    Sveikutė 🙂 🙂 🙂

    Kaip tik dėjau tavo atsiųstus žuvies prieskonius – LIUKS, labai patiko 🙂

    Apie baziliką paieškojau per Google, nes čia visada išsamiai būna parašyta. Kaip matai yra ne tik įvairių spalvų, bet ir skonių. PC būna vazonėliuose, bet kiek teko pirkti, tai tik labiau mėtų skonį primenantys,kurį skanu dėti į varškę. Gal pas jus didesnis jo skonių/kvapų pasirinkimas? :)Užrašyk “bazilikas”- rasi “gyvą peklą” visko apie jį.
    Pagrindinį aprašymą įmetu iš google.

    Kaip nuotaika, kaip oras ir visą kitą ? 🙂

    Karališkasis
    prieskonis

    Paprastasis bazilikas – vienmetis žolinis augalas. Žydi baltais žiedais iš pažastėlių. Žiedo varpelė su pertrūkiais, nevientisa. Bazilikas kilęs iš Pietų Azijos ir į Europą atkeliavo iš Indijos kaip prieskoninis bei vaistinis augalas. Jis buvo žinomas jau senovės Graikijoje ir vadinamas karališkuoju prieskoniu.
    Bazilikas labai maloniai kvepia, kvapas gerai išsilaiko ir žolę išdžiovinus. Jų yra įvairių rūšių, vienų kvapas primena muskato riešuto kvapą, kitų – gvazdikėlius ar lauro lapus. Vartojama visa viršžeminė augalo dalis, tiek šviežia, tiek ir džiovinta. Tinka paskaninti įvairius mėsos, daržovių ir varškės patiekalus. Skanu – pupelių sriuboje bei padažuose.

    Sėjama balandžio pradžioje į dėžutes, o į lauką – praėjus šalnoms, kai žydi alyvos. Prieš sodinant į lauką, reikėtų užgrūdinti, pripratinti prie lauko sąlygų.

    Bazilikas pjaunamas keletą kartų per vasarą, turi eterinių aliejų, saponino. Gerina virškinimą, labai tinka kūdikius maitinančioms motinoms.

  22. Teta says:

    TETA VĖL UŽSIENIETEI

    Kol tau atsakiau, perskaičiau tavo paskutinį komentarą. Na, citrininis bazilikas, mano galva, turi citrinų kvapą, tai ir naudok, kur tinka citrina. O apie raudonajį google neradau nieko, gal reikia ieškoti per išpėstinę paiešką. Kaip matai, bazilikas -karališkas prieskonis ir turi visokių skonių/kvapų, gaila tik kad neparašyta kaip jie skyriasi savo išvaizda, turėdami vieną ar kitą skonį 🙁 reikia ieškoti toliau 🙂

  23. uzsieniete says:

    UZSIENIETE – TETAI
    Aciu uz informacija 🙂 Tik siemet pastebejau ivairiu rusiu bazilika ir tik bioparduotuveje turguje. oras pas mus bjaurus: LYJA IR SALTA 🙁

  24. migle says:

    MIGLĖ
    Na va, panos, kadangi jau ir po pusiaunakčio kažkodėl :), aš jums neaprašinėsiu nuodugniai, kaip man sekėsi ne tik dulkių mušimo bet ir kulinariniam fronte.Trumpai tai skambėtų šitaip;dulkėms- xanaksas, mano katulis(kad atskirti nuo virjeso ir gerb.vyro taip vadinsis ateity 🙂 )laižėsi visas laimingas po ilgos kelionės į kitą sopūlingos tėvynės kraštą.
    VIENOK vienas asmeninis atradimas vis dėlto kažkodėl išsigimdė netyčiom.Mat šaldytuve aptikau nuo velykų per klaidą užsilikusias tris morkas ir vieną papriką, kopūstuką nedidelį nusipirkau savo namo pirmam aukšte parduotuvėj(patalėliui viščiaus kųnui, kur nusprendžiau visgi pasiaukojančiai iškept rankovėje.Taigi morkas, papriką ir svogūnėko galvą susmulkinau ir patroškinau su prieskoniais alyvuogių aliejui, kur irgi per klaidą užsiliko nuo akivaizdžiai per išlaidžių Vėlykų.Dėjau druskos, kvapnių pipiriukų, baziliko ir saujikę kmynų – nes krapų mano ūky jau ba -ba.Po to visą šitą reikalą dar karštą užpyliau ant sušinkuotos pernykščio kopūsto galvukės, gerai išmakalavau/sumaigiau.Viežo net gaila buvo
    kimšt rankovėn troškinimui -skanu ir kvapai dieviški.
    Na, tik pernykštis kopūstas, aišku, buvo akivaizdžiai kietokas.
    Bet kai prasidės šviežutukai -būtinai tik taip būdavosiu.Ir jums siūlau 🙂

    …Norėjau dar įtrenkti gabaluką pusiaunakčio lyrikos -jau beveik ir išrinkau ,
    ALE – burnoja maniškis pavargėlis, tad nešu muilą ir ašai 🙂

    LABANAKTUKO IR RYTO KUO GRAŽIAUSIO VISOMS-
    Su aniuolukais -ATVELYKIS GI 🙂

  25. Gene says:

    Labas rytas,smagu,kad jus cia radau.VP nesireiksdavau,tik skaitydavau komentarus.Dabar iskilo klausimelis(ne i tema),gal kas ka zinote apie FEMISOJA,anglu kalba radau,bet nieko nesuprantu,o jus cia zinote viska:)Aciu.

  26. migle says:

    MIGLĖ
    LABA VISOM 🙂 Sveikinu atvėlykio sulaukus 🙂
    Beto, jei vėl kažko nepripainiojau, -šiandien gi dar ir JURGINĖS.Taip kad nepamirškit pasveikint saviškių “Džoržų” ir “Žoržetų”, jei tokių esama 🙂 Ir dar šiandien, jei pavasaris būt normalus, prasideda svogūnėkų sodinimo metas.Na, bet dabar -na, ką aš žinau, ar verta jau :(? Jei kas spėsit per pusvalandį akis prasikrapštyt, būč dėkinga, jei žinią duotumėt.Mat vyniojuos į savo dvarą 6 arų -nuo pernai netvarkytų braškių gelbėt nuo parazitų ir apskritai.
    Tarp kitko, pasiimsiu su savim štai tokias
    PUPELIŲ “SALOTAS”:
    Išverdam pupelių, aliejuje patroškinam gerą galvą ar ir daugiau svogūno.Primentam visokių prieskonių -bent jau pipirų, druskos būtinai.Kai šie suminkštės, sumetam į tą pačią keptuvę ir virtas pupeles.Bevartaliojant vis laistom vorčesterio padažu -jo tikrai negailim.Kai kažkiek net apskrus, bet dar svogūnai nepradės svilti- išjungiam ugnį.Na, ką aš žinau -į trečią Vėlykų dieną mano xebrikei stipriai patiko:)
    Taigi ikiukas.:)
    Kas turit galimybę -marš į laukus/miškus ir sodus 🙂 🙂 🙂

  27. Asol says:

    Ponios,skaitydam detektyvą radau tokį receptą. Aš perrašau jį lietuviškomis raidėmis, nes nemoku naudotis rusišku raidynu.

    Didysis imperatorius Neronas dievino varškę. Reiškia taip: imame panchel,fruktovoje maslo, semena tički, zelen ramisa ir varškę. Viską sumaišome, sutriname, susukame į lapus skriaki, užšaldome, atšaldome, verdame, paskui kepame, barstome tiortym mysūnom ir… skanaus apetito.

    Atsiprašau, bet šis receptasa būtent toks nurodytas D.Doncovos detektyve “Senutė Kristi – ilsisi” (vertimas pažodinis)

  28. COPY COPY says:

    COPY

    Sveikutės visos- su atvelykiu. Trumpai referuoju apie Kernavės linksmybes(nes sunkiai pralaužiau kompo apgulties žiedą).Tai gi- visai nieko ypatingo, nes nuvažiavom tik apie pietus. Matyt, kad ir ryte nebuvo ypač daug žmonių, nes sprendžiu iš mugės prekeivių nuotaikos…Ai,bet graži diena, vaiskiai saulės nutvieksti piliakalniai, Neris, o dar ir ypatinga vietovės aura, malonūs pakelės vaizdai važiuojant…Žodžiu- bet kokiu atveju buvo verta.

    TETA- dėl SOBAKOS aprėdų- tai gi juokauju. Mes namie dar ir šildomės naktį, tad ir sobakai – vargo nematyti. Jau vien kiek nepatogumų jai sukėlė antkaklio atsiradimas- po šiai dienai pyksta ir drasko jį. O jau ką ant galvos užmaukšlinti- nė nesvajok.Tad ačiū už rūpestį, bet į mano erzinimus nekreipk dėmesio:))))O dėl nuotraukų- tai kaip ir neturiu siuntimo koordinačių, gal kas pasufleruotų:)))Aš- mielai užbomborduočiau, nes dukra pripleškino.

    Na o dabar man jau griežtai liepia pasišalinti- tai aš bėgu virtuvėn kaltę išpirkinėti. Tiek receptų pripasakojote rankovėje, kad einu ką nors “burti”. Ir į blėką H2O nebepilsiu))))))))))))))

  29. migle says:

    MIGLĖ
    Na, tai lABAS VAKARĖLIS 🙂
    Pagaliau parsiradau iš fazendos, kur nudirbau gal tik trečdalį to, kas planuota 🙂
    Baisiai jau fainas oras buvo, tai taip ir patraukė patinginiaut .Nupurškiau serbentus visus ir kriaušę sviestinę.Ji kelis metus vis nevedė tų kriaušyčių baisiai skanių.Tai vėl išgenėjom ir dar sadistiškai kirviu pakapojau kamieną.Vienas toks pakalęs sodininkas(dabar jau seniai miręs) šitaip priversdavo kriaušes žydėti ir t.t.Pažiūrėsiu rudenį, kas gausis 🙂 Žemė mano sunki, tai tik vieną lysvukę ir teįveikiau – nugara visai niekam tikus:( Krapams, žinoma :)).O svogūnų nesodinau.Praneša šalčius dar naktimis- neapsimoka, supus dar.O gelsvės, aukso šaknis ir pernai neiškastos petruškos jau ruošiasi gyventi.Ir gėlukai visokie- ir pinavijos, ežuolės,ir lubinai, ir tulpės/krokai/narcizai.
    Visuomet tokiu metu jau kramtėm ir laiškinį česnaką, ir žieminius svogūnus.Šiemet gi -vos per kokius 5 cm iš po žemės dar kyšo 🙁
    Na, bet svariausia -kad nenušąlo, panašu, niekas -ypač dėl trešnių, o jų turiu trijų rūšių, neramu buvo.Net vynuogės ir gervuogė, kurias, suprantama, nedengtas pernai palikau, gyvos liko.
    Vis rezgu mintį ryt po darbo vėl ten susivyniot -jei ir nenuveiksiu ko naudingo perdaug, tai bent į varnėnus paspoksosiu.Kaifas neišpasakytas 🙂 🙂 🙂
    G e n e i  kol kas nieko doro atsakyt negaliu                                                                A s o l  pateiktų žolių pavadinimus irgi ryt pamėginsiu išversti -gal pavyks ? 🙂               O gal atsiras kas  ir taip   žinot? 🙂             

  30. Teta says:

    TETA
    Labas vakaras 🙂

    COPY,
    kaip visad, galim susitikti per krapą:), bet aš gerai paieškosiu savo “stalčiukuose”, rodos, rasiu takelį…, o ankalkio nenuiminėk net nakčiai, turi priprasti kaip prie vestuvinio žiedo 🙂 🙂 :)Atsiminiua, kad kažkas rašė, kad pila vandenį į blėką, kepant rankovėje. Tai pasirodo – tu. Net jei ir dujinė, nepilk, o jei elektrinė, tai gali drąsiai ant grotelių kept, garantuoju, viskas bus Ok’.

    O pas mus tik vakarop nedrąsiai prisiartino pavasaris.Girdėjau, kad kitą savaitę bus net karšta, tik pas mus -šilta, bet mes atsigriebsim rudenį, kuris ateina dviem savaitėm vėliau, nei pas jus 🙂

    MIGLEI,

    Vis pasižiūriu per orus, kaip LT kitoje pusėje orai, tai pas jus, žiemą- šalčiausia,o vasarą- šilčiausia, greit viskas sužaliuos. O pinavijos – tai bijūnai, ar kokios kitos gėlės, nes gėlių pavadinimai LT regionuose labai skirtingi.

  31. migle says:

    MIGLĖ -TETAI
    Jo – bijūnai -turiu ir baltų, ir rožinių, ir bordo spalvos.:)
    O kad greit atšils -irgi suprantu.Bet man tai lazda su dviem galukais -mano kalnas išdžius greitai, tai molynę bus dar sunkiau kapot, 🙁 Nors kiek ten to daržų ploto beliko.Jau atrodo, šitiek sumažinau -kažin, ar koks aras bus,, bet matyt, dar labiau teks :)Dabar net keista, kad kažkada pačioj sunkiausioj žemėj, skaityk, iki pat palangės kopųstais pajėgdavau užsodinti.O jau braškių buvo -plantacija visa 🙂 🙂 .UI,prisimint baisu tuos laikus:)
    Na, panos, labanakt -košiu iš “mužikės” “ponia” gamintis 🙂 🙂 🙂

  32. Teta says:

    TETA – MIGLEI

    Balti bijūnai labai kvepia, o bordo – pas mus reta spalva, daugiau rožinius ir baltus sodina. Prieš kokį 15 m. turėjau laukuose žemės plotelį, oi kaip smagu buvo sodinti įv. prieskonius/daržoves. Gera žemė, derlinga buvo, bet reikėdavo vežioti vandenį laistymui. Kai vanduo pabrango, tai ir atsisakėm žemės. Dabar mano sodas/daržas – balkonas 🙂

    Labanaktis visoms, kad ryt raumenukai neskaudėtų po žemės knysimo darbų 🙂

    O aš jums ryt parašysiu visą romaną apie tai kaip gaminau balandėlius su prologu, dėstymu ir epilogu. Maniau velnias gausis, bet išėjo neblogai: ir vilkas sotus ir avelė gyva 🙂 🙂 🙂

  33. tetule says:

    TETULE

    Sveikos, eilinį kartą jus barti trokštu, kad nepilnavertiškumo kompleksus tokioms “paprygunjoms strokozoms” kaip aš įvarinėjat. Tik darbuojatės, tik gražinat tėvynę… O mano dvaro laukai netvarkyti stovi, kai šeimininkė laksto dainų dainuot. Na, bet pasigirti šitam fronte turiu kuo – šeštadienį vienam labai jau svarbiam konkurse “nuėmėm” visus įmanomus laurus. Tai kas gali apkaltinti, kad paskui su kompanija iki nakties miške laužus kūrenom ir nebe taip gražiai kaip konkurse dainas bliovėm… Ir kad vakar po tokių linksmybių visai ne darbai rūpėjo, o mineralka… Betgi pažadu, pasitaisysiu – labai tikiuos, kad ir šis savaitgalis bus gražus ir kad pagaliau žemelė bus sujudinta. Beje, šis bais vėlyvas pavasaris – visai į naudą tokioms kaip aš. Juk sodint dar nieko negalima, tai ir negaliu sakyt, kad pavėlavau.

  34. migle says:

    MIGLĖ
    LABUTIS VISOMS.
    Na, raumenukų tai kažko neskauda, ale veidelis 🙂 🙂 🙂
    VISĄ DIENĄ KALNE ANT SAULYTĖS išbuvęs.
    Šiandien vėl mausiu ko gero -beproto faina gi.
    O tetulę -sveikinu su lauro lapais ir apskritai -džiaugiuos 🙂

  35. migle says:

    Vėl Miglė
    Tarp kitko, panos -nepamirškit referuot, kurios čia pradėjot nuo šiandien ta mėnulio dieta užkandžiauti 🙂 🙂 🙂

  36. eSeN says:

    Labas rytas 🙂
    Atsiminiau viena nebloga receptuka:

    BULVIŲ KOŠĖ SU PRIEDAIS

    Išverdam bulves, sugrūdam jas ir ..prasideda eksperimentai.. Ką randam šaldytuve, tą ir dedam: pjaustome dešreles ar rūkytą dešrą arba šoninę (visa tai dar galima ir pakepinti su svogūniukais), metame konservuotų žirnelių arba kukurūzų, būtinai pritarkuojame fermentinio sūrio ir – pabaigai – nepagailime majonezo…Tada viską išmaišome su didžiuliu mediniu šaukštu ir kviečiame šeimyną prie stalo 🙂

  37. Virjes says:

    Virjes
    Sveikos gaspadinės !Pradėjau rašyti ir kažkodėl prisiminiau seną multiką, kur antys varlę skraidino , o ji visoms gyrėsi- skrendu, skrendu 🙂 🙂
    Tai va – aš ta varlė kur- laikausi, laikausi 🙂 🙂
    ATASKAITA 🙂 – vakar supirkau produktus 2 dienom – brangiausias reikalas tai jautiena, o kadangi aš jos jau seniai buvau bepirkusi-taip kad gana rupužiokas brangi. Ir norėjau pataupyti tai nusipirkau sprandinės – o pasirodo kai išvirė tai vienas lajus.Dabar numetus lajų 12 val . pradėjau kramsnoti tą jautienos gabaliuką( nemanau kad liko 200 gr. ), nelabai jau man ten skanu, bet įveiksiu kaip nors. Labai jau laukiu 20 val. Geriausias punktas šios dienos 🙂 Šiaip tai visai nesunku, tik problema – pastoviai žvalgausi į laikrodį, kad kurio punkto nepražiopsojus 🙂 Ir dar-juokingiausias dalykas, kaip pasislėpus nuo kolegų kiaušinius valgiau 🙂 Pabandysiu gal pavyks ir ryt, jeigu šiandieną atlaikysiu… Tiesa pridursiu, kad ir pasisverta sąžiningai, nes darbe yra elektroninės svarstyklės su visais gramais. Dabar jeigu netruks kantrybė rezultatas turėtų pasimatyti penktadienį ryte. Referuosiu 🙂

  38. Teta says:

    TETA
    LABAS 🙂
    Pradedu savo nuotykių aprašymą, gaminant paprasčiausius balandėlius.

    Prologas

    Kaip ir žadėjau šeštadienį, sekmadienio pietums turėjau pagaminti balandėlius.Iš vakaro išsiėmiau faršą, o sekmadienį tete nuėjo nupirkti kopūstą. Atneša,žiūriu, kaip arbūzas 🙁 🙁 🙁 Aišku, kad faršo bus per mažai.Galvojau, galvojau ir sugalvojau…,
    ogi pasidaryti sudvejintus balandėlius: su faršu ir su daržovėmis.Atskirai daryti dviejų rūšiu nenorėjau, taigi suplakiau viską į vieną vietą. Jaunoms šeimininkėms, kaip Marti, gal pravers, jei aprašysiu smulkiau 🙂

    “SUDVEJINTI” BALANDĖLIAI
    (dėstymas)

    Jei perskaitėt prologą, tai dabar bus aišku, kodėl juos pavadinau – “sudvejintais” :)( yra daromi be faršo, vien su ryžiais ir daržovėmis) Išsiviriau kopūstą, atskiriau lapus, nuovirą, kuris liko verdant kopūstą, neišpiliau, o pasilikau. Kol viriau kopūstą, padariau “kratą” šaldytuve.Radau tai, kas maniau tiks šiems balandžiams: morkų, raud. spalvos kelias skilteles užsilikusios stiklainyje marinuotos paprikos,pusę poro.Supjausčiau didelę morką, papriką,porą, pakepinau ant trupučio sviesto svogūno gerą galą. Paskui sumečiau ir likusias daržoves. Į faršą įdėjau virtų ryžių (pakelis 125g ) ir atvėsusias, keptas daržoves. Faršo padvigubėjo. O man kaip tik to ir reikėjo, nes kopūstlapių buvo 16, o faršo ~400 g. 🙁 pridėjau kvp/karčių maltu pipirų+ SantaMarijos “Tradicinius lietuviškus mėsos prieskonius”. Suviniojau faršą į lapus, truputį, labai mažai, apvoliojau miltuose ir, ant nedidelio karščio, apkepinau.Sudėjau į puodą, užpiliau kopūsto nuoviru ir pradėjau juos tušinti.Kopūsto liko maža galvutė su per mažais lapais balandėliams, tai ją supjausčiau ir pakepinau tame aliejuje, kur kepė balandžiai. Baigiant kepti, įdėjau porą šaukštų Viktoro natūralaus pom. padažo,dar truputį pakepinau ir įdėjau į puodą, kur jau tušinosi balandžiai.Tušinau daugiau, nei valandą.

    LAIMINGAS EPILOGAS

    Balandėliai gavosi skanūs, nieks nepasigedo juose mėsos,o marinuota paprika pridavė malonaus skonio 🙂 🙂 :). Taigi, didelis kopūstas buvo sunaudotas taupiai,nė lapelis nenuėjo į šiukšlių dėžę, įdaras gavosi- skanus, šeimyna pavalgydinta 🙂

    Naudingi patarimai:
    1. prieš apverdant kopūstą, reiktų išpjauti šerdį,tada greičiau ir tolygiai suverda kopūstlapiai,
    2. galvą būtinai dėti į šaltą vandenį,
    3. Gaminant bet kuriuos patiekalus, kuriuose bus naudojamas pomidorų padažas,iš pradžių jį pakepinti su aliejumi. Pom. padažo skonis labai pagerėja 🙂

    P.S. parašiau viesiems žinomas tiesas, bet gal kokia smulkmenėlė, padės Jums truputį pakeisti jų įprastą skonį į naujoviškesnį 🙂

  39. Markeris says:

    Sveikute Migle ir kitos,

    soriux, savaitgali “vergavau” pas mama kaime, po darzus, zolynus ir pan… tai visai be rysio buvau, uz tai duokle mamaki atidaviau – kiek jos braskynu nugrebiau, tada zolynelius sutvarkem, soda isgrebliojom – och, ranku beveik nejauciau, bet uz tai vakarom pakureme pirti, o sekmadieni kepem kieme daug daug saslyko :)) vykes savaitgalis sakyciau 🙂
    Atsakymas i klausima – karamelinis bliudelis pastatomas dugnu i virsu i ta pacia lekste taip, kad pomidorai gautusi aplink ji ir apipilamas taip pat tuo padazu su grietinele. Taip skubejau surasyti recepta, kad nepapasakojau toliau – kai paduoda ant stalo, kiekvienam valgytojui duoda po sauksta, sutrupinam ta karamele, saukstu imi pomidoriuka, padaziuko su karamelinio bliudo duzenom ir i burna :)) taip ir valgem, uzsigerdami sampanu.

    dabar raunu paskaityti ka jus dar gero priraset ir grisiu ;))

    Iki

  40. migle says:

    Miglė -Markeriui
    Na va -dabar tai jau viskas aišku 🙂 🙂 🙂
    Tiesa, nepamiršk įeidama kiekvieną kartą p r i s i j u n g t i-
    nes kitaip tavo komentarai kurį laiką kabos nepaviešinti.
    Tas pats, beje, liečia ir visas kitas…

  41. Markeris says:

    Ei Migle,

    o kur man prisijungti? :)) nematau tokio mygtuko nors tu ka :))
    Beje, kaip minejau, kepem saslykus, tai mama turejo prisipirkusi apie 2kg vistiens sparneliu ir pamirso juos uzmarinuoti tradiciskai – su citrinos sultim. Tai kokiai valandai likus iki kepimo padariau sitaip: sumaisiau mazdaug 50/50 majonezo su kecupu, idejau cesmakines druskos, kario, santa marijos vistienos prieskoniu, cili pipiriuku, raudonosios paprikos milteliu, turejau uzsilikusi slakeli namines adzikos, suverciau ir ta. po valandos kepem ant groteliu, lengvai apskrudinom, zinokit pasaka – suejo patys pirmi, saslykus valgo po to :))

  42. migle says:

    Miglė -markeriui
    Na, prisijungti ‘knopkės’ ieškok dešinėje(kur parašyta ‘meta” -pačiam gale.)Slaptažodį aš tau buvau nusiuntus.Ar gavai?
    O dėl to marinavimo su majonezu ir kečiupais -tai kai skubi, patikrintas triukas 🙂 Nors ir “neteisingas”, bet ne visada gi žmogus turi sąlygas teisingai viską daryti:) Aš anksčiau irgi taip darydavau -kol rocco neišdebekino šito būdo 🙂 Šiaip jau, manau, -teisingai padarė 🙂 Tiesa, kai visokios realijos privertė mane daugiau tų “teisingumų ” paisyti, tai net plėstis pasiutusiais tempais kažkaip nustojau 🙂

  43. Markeris Markeris says:

    Migle,

    negavau slaptazodzio? pakeiciau kita e-mailo adresa, tai persiusk please dar karta, gal kazko sustreikaivo.

    Del saslu tai tu teisi – issigelbejimas kai nera laiko, nors nera tie tikrieji kepsniukai kokiu planavom :))
    o realiai, tai kazkada rasiau savo firmini saslyka – alus plius tarkuoti svogunai, aisku pipirai druska kitokie prieskoniai :))

  44. tetule says:

    TETULE

    Dėl šašlykų

    Mūsų giminėj įprasta, kad šašlykų marinavimas – vyrų darbas. Pastaruoju metu, jūsų, garbios šeimininkės, prisiklausius, ėmiau dalyti patarimus kaip ką daryt. Oho – kokio pasipriešinimo sulaukiau. Niekaip negali mano giminė actų atsisakyt. Aš, o ir mano šiaip jau konservatyvus gerb.vyras maisto srity visai mielai priimam naujoves. O va kitiems įsiūlyt – nea. Tiesą sakant, nebelabai ir siūlau – negi pyksies ir plaukus nuo galvos rausies, jei nenori žmonės “persilaužt”. Tik va juokinga, kai mano pagamintus maistus nuo stalo šluoja, o patys taip pasigamint nebando. Riebaliukai, sviestukai, actukai, vegetos – nors tu ką….

  45. eSeN says:

    eSeN – Virjes:

    as jautiena perku MAXIMOJE – buna supjaustyti (didkepsniai) mazdaug po 200-300 gr. gabaliukais, be jokiu pleviu ar
    lajaus ir supakuoti i dezutes (sudeti tose vitrinose, kur savitarna). Kiek jau ten lieka isvirus, tiek ir grauziu 🙂 – Beje, as ja verdu be druskos…Kai skaniau nera, tai skani ir tokia 🙂

    Vsio, sesios, einu valgyti varskes…Man skaniausia – MOCIUTES liesa (ji kazkokia kitokia, nei visos varskes,
    – sia valgyti galima 🙂 🙂

  46. COPY COPY says:

    COPY
    Na, ką, ir aš turiu savo trigrašį įkišti:).Labukas. TETOS balandėliai ir jų poetiškas gamybos proceso aprašymas mane įkvėpe žengti dar drąsesnį žingsnį- dar nežengiau, bet į artimiausią stalčiuką mintį pasislėpiau:). O gi- jei balandėlius visai be mėsos susukti? T.y.- ryžiai+paprika+morka+svogūnas+virto saliero+ šampinjonų? O visa kita- kaip teta gamino.Nes artinasi ta diena, kai vėl užgrius mėgstantys pavalgyti VEGETARAI. Ot imsiu ir pabandysiu- juk visai įdomus patiekalas išeitų.
    Aš šiandien irgi žaidžiu tą delčios dietą. Ypač laukiu 20 val.))))))))))))))))Na, gal minučių tikslumu ir nevalgau- kiek laisvokas man išėjo grafikas, bet iš tiesų- kol kas nejaučiu jokio diskomforto. Prisipažinsiu, kad baisiausia man buvo dieną ne kava, o arbata pradėti.Vat iki 12 val.- tai tiesiog “lomkė” kofeininė kamavo.Bet kai iškentėjau- visa kita tik malonumas.Pora dienų tai tikrai ištempsiu, o po to bus matyti…

  47. eSeN says:

    eSeN – COPY:
    o tu nesikankink, bet sukeisk vietomis kava ir arbata – blogiau nuo to nebus, patikek 🙂

  48. COPY COPY says:

    COPY

    Vat esmė dėl kavos tame ir yra- jau į tuščią skrandį, kaip anksčiau, nebegaliu savo dinamito susipilti. Pati jaučiu, kad erzina. Kai rytais pradėjau daugiau valgyti- tai ir per dieną apetitas išbujoja. Nieko, aš gi čia taip sau – žaidžiu.Jei matysiu, kad nebegaliu, tai ir nebetęsiu, tikrai nesižudysiu dėl 3 kg.:))))Bet kol kas- įdomu.

  49. Teta says:

    TETA – COPY

    Tu teisi dėl vegetariškų balandėlių, kurių indigridientus surašei. Štai aš ir “padidnau” faršo masę ne tik ryžiais, bet ir įv. daržovėmis,ir pavadinau “sudvejinti”: įprasti + vegetariški 🙂

    APIE ŠAŠLYKUS

    Kažkada esam bendrave su tikra gruzinų šeima (susitikom prie Juodosios jūros, bet RU teritorijoje).Išsikalbėjom apie šašlykus.Jie labai nustebo, kad mes tą mėsą “kankiname”/gadiname acte :(. Vyras sakė, kad tikras šašlykas iš šviežios mėsos su daugybe aštrių/kvapnių žolelių. O žmona papasakojo, kad jei Jus vaišina šašlyku, kurio mėsa turi acto kvapą, reiškia tą mėsą plovė ar mirkė acto ir H20 mišinyje, kad neliktų nešviežios mėsos kvapo, nes pietuose mėsa greit genda, o šašlyko jie nekepa iš šaldytos mėsos. Jie buvo iš kažkokio nedidelio Gruzijos miestelio ir, kaip sakė, maistą gamina trdiciškai/gruziniškai. Su gruzine buvom nuėjusios į turgų, ji man nurodė kokias žoles pirkti, ką ir padariau prieš išvažiuojant. Neilgam užteko (dalį buvau susidžiovinusi). Grįžusi namo gaminau pagal jos receptą, bet draugams nepatiko, nes mėsa buvo ne actinė, tai bandydavau obuolių sultyse, sausame vyne rauginti ir t.t. Ką gi, mes pripratę prie tokio šašlyko 🙁

  50. migle says:

    MIGLĖ
    Na, tai sveikos ,mergos dar syk – prieš pusiaunaktį 🙂
    Manau, nenustebinsiu jūsų per stipriai, prisipažinus, kad visą dieną jūsų šnekėjimus skaičiau “atbulom akim” – mat dargi ir duonikei “užsikriokt” reikia 🙂
    Tai ne tik jokio naujo rec. iš jūsų pateikto repertuaro neįtrenkiau (vistiek bus),
    betgi ir tik dabar įsikirtau į tos mėnulio dietos peripetijas 🙂 🙂 🙂
    Taigis, pirmas pastebėjimas
    COPY:
    Manyč, kavą pusryčiams gali lupt drąsiai – tik prieš tai šlakiuką(na -kokį ketvirtadalį mažiuko šaukštuko) aliejuko pilvan sugirdyk -sutept skranduko sienukėms.Gali būt žuvų taukai, galima -ir alyvuogių aliejaus, tiks ir banalusis rapso pvz.Patikrintas variantas -mano katulis(kirtis 1 skiemeny) mamukės pričiulbintas, priverstinai tokią procedūrą prieš kokį pusmetį  man  asmeniškai taikė.Iš pradžių aš juos abu in corpore siunčiojau drugelių gaudyt mintyse, o paskui, žiūrau -visai patiko net :)O kaip atrodo duobutėj visokie sopuliai -pamiršau negyvai jau 🙂
    Na, manyč, kažin kiek papilvės ar sprandinės nuo tokio kiekio neužaugs, ką? Ypač, jei porą staigių judesiukų, imitujančių mirtino priešo žudymą plikomis rankomis nepatingėsi  suraityt:) 🙂 🙂

    O kas link balandėlių be mėsos -taigi daržovių patiekaluos jau yra įtrenktų versijų -pasižvalgyT NETINGĖKIT -VIETOJ GI 🙂 Be jokios abejonės -bet kokia modifikacija/papildas yra stipriai vertingi buityje -papildysim.Bet tikrai ne šiąnakt 🙂 🙂 🙂
    Tarp kitko -mano braškės taip ir liko neapkapliuotos.Už tai pasisėjo krapai, salotos, šmotuks morkų ir mairūno beigi   svogūnėkai.Ir dar liko nulaužtas(per geležį) kąstuvas.Ir dar iš miško partysiau kelis kupstelius žydėt vos pradedančių  žibuoklių.Dar , kaip tyčia, pro šoną tuomet važiavo kažkoks jaunas gražus vaikis su girininko uniforma ir antpečiais.Tai laaabai rūsčiai 🙂 iškamantinėjo/patikrino- ar tikrai kokio nusususio egluko nenorim iškasti, ar šiukšlių neužkasinėjam 🙂 🙂 :)Po to, įsitikinęs, kad tikrai tik trys kupstukai varganų gėlukių, krepšyje, t e i k ė s i   visgi m a l o n ė t i leisti 🙂 🙂 :)Būtų labai juokinga, jei nebūtų liūdna -bo visai šalia šitiek miškelio iškirsta, ir visas ‘kaimas’ žino, kieno ir kam.
    Vienžo- labanakt.
    Šianakt poezijos vėl nebus.Kam ji apskritai dar įdomi -nuorodų skyrelis papildytas nuoroda į V.Mačernio kūrybos svetainę.

    Labanaktuko su aniuoliukais.

    Sekmės dietose,
    žemės ūkyje,
    o labiausiai -asmeninių svajų   i š p i l d y m o   golgotose 🙂 🙂 🙂

  51. Virjes says:

    Virjes
    Sveikos kas miega ir kas ne 🙂
    Taigi tęsiu savo žaidimą su mėnuliuku 🙂
    Iš to didžiulio strioko, kad nesišaipytų mano kolegos 🙂 sumaišiau jautienos valgymą su kavos gėrimu ir nesupratau kažin kodėl čia aš tokia soti? 🙂 Todėl vakare papasnikavau, o šiandien bandysiu nesumaišyti valandų… Ach vargas toms dietininkėms 🙂 🙂 :)( negaliu visko kažkaip rimtai priimti, dar matyt aš nepribrendau rimtam dietų laikymuisi )

  52. Teta says:

    TETA
    LABAS RYTAS 🙂

    Girdėjau, kad žirnius reikia sodinti kuo anksčiau, nes paskui mažiau juos ėda kirminai. Pabandykit pasodinti dabar, gal tikrai padės? 🙂

  53. migle says:

    Miglė

    Labrytuks 🙂
    Teta, gerai, kad priminei -tikrai žirnius reikia kuo anksčiau kišti .O aš vis galvojau -ką dar skubaus vakar pamiršau ? 🙂

  54. Bite maja says:

    Sveikos, merginos. Štai ir aš. Nesu kompiuteristė, buvo tik labai įdomu, ar sugebėsiu prisijungti prie Jūsų. Einu dirbt, nes viršininkas vaikštinėja ir kreivai žiūri… Atia

  55. Bite maja says:

    Alio, kur aš ????

  56. migle says:

    MIGLĖ -Bitei Majai

    Jau atskridai ten kur taikei 🙂

  57. Teta says:

    TETA,

    Mergaitės 🙂
    Mūsų Užsienietė trčiadienį išvažiuoja atostogauti į Maljorką 🙂 Kaip jai fainai 🙂 Jau galės maudytis 🙂

    UŽSIENIETE,
    geros tau nuotaikos, atostogų. Gal kokį receptėlį atveši iš Maljorlos :). Taikyk tokį, kad ir čia galėtumėme pasigaminti.Viską įsimink, kad paskui galėtum mums papasakoti 🙂
    SĖKMĖS 🙂 🙂 🙂

  58. migle says:

    MIGLĖ
    Nū, blyyyn, -geeeras 🙂
    Užsieniet, “lovi moment” -išpešk iš tos Maljorkos viską, ką tiktai pajėgsi -ir dar daugiau netgi 🙂 🙂 🙂
    Laimingos kelionės.Aniuolų pulko apsaugą samdau iš anksto 🙂 🙂 🙂

  59. uzsieniete says:

    UZSIENIETE
    Laba velyva vakara visoms. Tetai ir Miglei – dekui uz gerus palinkejimus, bandysiu viska ispest, kas tik imanoma. Lagaminai jau sukrauti, belieka tik kojas pailsinti ir ankstyva ryta pamojuoti is aukstai. Kaip tycia siandien pas mus oras susilo iki +20.

    Besilaikancioms dietos linkiu sekmes, tik patarciau nepersistengti. Kiek teko skaityti dietinius receptus, visur figuruoja kalakuto mesa su svieziom salotom. Kai grisiu “imesiu” keleta receptu.

    Atia 🙂

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011