Orkaitėje keptos bulvytės bei ant grotelių keptos cukinijos, baklažanai ir kt. daržovės

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 1.00 iš 5)
Loading...

tetule

Vasarą neretai kepam lauke ant grotelių ar iešmų visokias mėsas, bet pastaruoju metu mėsos kažkaip labai mažai liko, užtat daug – garnyro 😉

Bulvytės

Mamytė orkaitėj kepa šviežias bulves. Kuo mažesnės, tuo skaniau. Neluptos, neskųstos, tik gerai frotinio rankšluosčio gabalėliu nuvalytos po tekančiu vandeniu. Bulvytės metamos į dubenį, užpilamos grietinėle arba keliais šaukštais grietinės, pasūdomos, įberiama pipirų, maltų lauro lapų, kmynų, čiobrelių, išmaišoma. Kepama orkaitėje kokių 180 laipsnių temperatūroje, kol iškepa, kiek paskrunda.

Baklažanai, cukinijos, pievagrybiai , kepti ant grotelių

Aš kepu “ripkutėm” pjaustytus baklažanus, cukinijas, pievagrybius ir juostelėmis pjaustytas paprikas. Supjaustom, metam į dubenį, galim sūdyti, bet aš nesūdau, o pilu nemažai sojų padažo, šiek tiek aliejaus, cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, maltų lauro lapų, pipirų. Gerai išmaišom, kad visi gabalėliai marinato gautų. Keletą ar keliolika minučių palaukiam, dedam ant grotelių, kepam ant gana karštų žarijų, bet neilgai, kad apskrustų, bet nesutežtų.

Cukinijų lazdelės

Bandau jas kepti pagal Beatos receptą  

 Jaunas cukinijas su visom odelėm supjausčiau maždaug  15 cm ilgio ir 2 kv.cm. storio lazdelėmis, jas pabarsčiau druska, apvoliojau miltų ir krakmolo mišinyje, kepiau keptuvėje, gerai įkaitintame aliejuje. Kepti reikia ant didelės ugnies, trumpai, dažnai vartant, kad cukinijos paskrustų, bet neišplertų. Iškepusias dėjau ant popierinio rankšluosčio, nusausinau (smarkokai geria aliejų), įdėjusi lėkštėn apimaliau pipirais.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011