Mažų pomidoriukų asorti savo sultyse

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Labai smagi stalo puošmena -įvairiaspalvių mažų pomidoriukų (slyvinių, vyšninių ir pan.) dubenėlis savo sultyse. Ir be abejo   – skani. 😉

Reikės :

sultingų raudonų pomidorų -sultims

mažų įvairiaspalvių pomidoriukų

I litrui sulčių reikės:

1 nubrauktas šaukštas druskos (20 gr) arba kaupinas(jeigu patinka sūriau)

40 gr cukraus.

Didžiuosius pomidorus sumalam mėsmale arba kitaip susmulkinam (galima perleisti per sulčiaspaudę, o likusią masę suplakti blenderiu, paskui abu turinius sujungti).

Į pomidorų sultis supilam cukrų ir druską, pakaitinam , bet neleidžiam užvirti(iki 80 -90 laipsnių C ) . Mažus pomidoriukus  subadom dantų krapštuku ar stora adatą -kad netrūkinėtų odelė, perliejam karštu virintu vandeniu. Sudedam į iškaitintus  stiklainius -racionaliausia, ko gero, į puslitrinius. Užpilam karštomis sultimis. Stiklainius su turiniu pastatom (ant rankšluosčio) į puodą su  šiltu vandeniu. Pasterizuojam 10 -15 min. (nuo vandens puode užvirimo pradžios) jeigu stiklainiai puslitriniai. Jeigu litriniai -kaitinam apie pusvalandį. Po to užsukam dangteliais ir laikom apverstus porą dienų.

Aišku, į sultis galima dėti česnako, kvapniųjų pipirų ir kitokių jūsų mėgstamų prieskonių. Tačiau be šių priedų skonis visgi natūraliausias.

Skanaus 😉

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011