KONSERVUOTA AGURKŲ/POMIDORŲ/SVOGŪNŲ MIŠRAINĖ
|komentarų nėra
Miglė
Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustom griežinukais, (pomidorus -”riebesniais”, geriausiai tinka nestipriai sunokę).Kraunam stiklainin pasluoksniui -priklausomai nuo stiklainio talpos ir sluoksnių kiekis.
Užpilam iš vakaro gamintu, t.y. jau atvėsusiu marinadu.
Jam reikia :1 litrui vandens imam 100 gr. acto,1 nubrauktą šaukštą druskos, 1 kaupiną šaukštelį cukraus.
Užpilam marinatu daržoves.Beje, stiklainiuko dugnan nepamirštam įtrenkti 2-3 žirnelius kvapnių pipirų, lauro lapelio,krapų (kad ir džiovintų).Pasterizuojam -įstačius į puodą su vandeniu, kol pradės kilti burbuliukai -maždaug 15-20 min.
Po to užsukam dangteliais ir palaikom kokį pusdienį apverstus.
Laaabai patogi užkandėlė.Ir labai švelni, gerai laikosi.Galima gamint ir be pomidorų.
Beje, būtent toks marinato receptas man labiausiai ir agurkams patinka.Į juos galima, kas mėgsta, ir gelsvės lapuką įmest -tikrai įdomus skonis gaunasi.Bent su vienu/dviem stiklainiukais šitaip tikrai verta paeksperimentuot.