KONSERVUOTA AGURKŲ/POMIDORŲ/SVOGŪNŲ MIŠRAINĖ

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 11 , reitingas: 4.36 iš 5)
Loading...

Miglė

Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustom griežinukais, (pomidorus -”riebesniais”, geriausiai tinka nestipriai sunokę).Kraunam stiklainin pasluoksniui -priklausomai nuo stiklainio talpos ir sluoksnių kiekis.
Užpilam iš vakaro gamintu, t.y. jau atvėsusiu marinadu.
Jam reikia :1 litrui vandens imam 100 gr. acto,1 nubrauktą šaukštą druskos, 1 kaupiną šaukštelį cukraus.
Užpilam marinatu daržoves.Beje, stiklainiuko dugnan nepamirštam įtrenkti 2-3 žirnelius kvapnių pipirų, lauro lapelio,krapų (kad  ir džiovintų).Pasterizuojam -įstačius į puodą su vandeniu, kol pradės kilti burbuliukai -maždaug  15-20 min.
Po to užsukam dangteliais ir palaikom kokį pusdienį apverstus.
 Laaabai patogi užkandėlė.Ir labai švelni, gerai laikosi.Galima gamint  ir be pomidorų.

Beje, būtent toks marinato receptas man labiausiai ir agurkams patinka.Į juos galima, kas mėgsta, ir gelsvės lapuką įmest -tikrai įdomus skonis gaunasi.Bent su vienu/dviem stiklainiukais šitaip tikrai verta paeksperimentuot.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011