Marinuotos šparaginės pupelės
|komentarų nėra
Markeris
Marinatui:
2 ltr vandens
1 stikl. cukraus
1 stikl. acto,
1 stikl. aliejaus,
1 v.š. druskos.
Šparaginėms pupelėms nukerpam galikus. Tada verdam marinate, kad apsentų apie penkioliką min. (Jei perauginot, ir kiek kietesnės, nebaisu, verdam ilgiau). išimam pupeles, sukraunam kuo tankiau į stiklainius. Užverdam marinatą dar kartą, šįkart įbėrus pipirų grūdeliais ir lauro lapų, užpilam pupeles ir užsukam.
Taigis, šitaip valgom gerus septynerius metus ir kasmet vis pakartojam, o kad nepamirščiau- įtrenkiu čia 😆
Virjes
Šparaginės pupelės, marinuotos su kaukazinėmis slyvaitėmis
1 kg. šparaginių pupelių,
100 gr. kaukazo slyvaičių,
Marinatas:
1 ltr. vandens,
1 valg.š. druskos,
1 valg.š. cukraus,
česnako skiltelė.
Šparagines pupeles apvirti, pagal norą supjaustyti. Slyvaites nuplauti ir suberti ant stiklainio dugno. Toliau dedam pupeles, supjaustytą papriką. Užpilam marinatu ir kaitinam 20 min. (1 ltr. stiklainį). Ši mišrainė labai tinka prie paukštienos.