Sausainių tortas su kondensuoto pieno ir grietinėlės pertepimu.
|komentarų nėra
Tai puikaus skonio ir… pats paprasčiausias saldumynas, kurį tik teko kada gaminti 😉
Reikia :
3 -4 pokeliai sausainių SELGA -2 šviesių ir 1-2 su kakava(galima ir GAIDELIS, tačiau ne taip skanu);
1 skardinė kondensuoto pieno
400 g (2 indeliai) 35 proc. riebumo grietinėlės
0,5 stiklinės pieno(sausainių mirkymui)
2 citrinos
Avėsintus kondensuotą pieną ir grietinėlę sumaišom, įpilam į šią masę 2 citrinų sultis, ir maždaug 7 min. plakam el. plaktuvu.
Sausainius po vieną labai trumpam merkiam į pieną (pamerkiam ir iškart ištraukiam, šį veiksmą galim patikėti ir mažiems vaikams, jeigu tortuką gaminam kartu ;). Po to jais išdėliojam pirmąją tortuko eilę. Pertepam išplaktu kremu. Ant viršaus dėliojam antrą piene pamirkytų sausainių eilę-šįkart tamsesnių.Vėl pertepam, galime padrabstyti šiek tiek spanguolių ar kokių kitokių uogų . Ir taip -iki baigsis sausainiai. Paviršių užtepam kremo likučiais, puošiam kas kaip išmanom (spanguolės išties puikiai dera) ir paliekam nakčiai šaldytuve.
Labai gaivus ir ne per saldus desertas, kurį vienas smagumėlis gaminti su vaikais ar anūkais 😉 Beje -skoniu tikrai nenusileidžiantis daugybei tortų, kuriuos pasigaminti kur kas sudėtingiau .
SKANAUS !!!
Miglė