KALAKUTIENOS KEPSNYS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 3.67 iš 5)
Loading...

Selena
Retkarčiais kepu tokį kalakutienos kepsnį:
Reikia: kalakuto filė(1 gabale, maždaug  1-1,5 kg) prieskonių,morkų, bulvių, džiovintų obuoliukų, sviesto truputį.

Pabarstau paprastai mėsą prieskoniais, gabalą vietomis įpjaunu, supjaustau gabaliukais bulves, morkas (skustas, žinoma). Į puodą (turiu seną ketaus “britvoną”) dedu daržoves, ant jų – filė su pamirkytais džiovintais  obuoliukais (galima  jais mėsą apdėlioti, galima  – ją  įpjausčius skersai  -į tas įpjovas obuoliukus kaišioti). Ant viršaus – daržovių. Įdedu sviesto gabaliuką, įpilu 3/4 stiklinės virinto vandens ir pašaunu  orkaitėn.

Po 1,5 val.  -gatava. Tiesa, prieš baigiant kepti, atidengiu dangtį -kokiai 10 min. , kad apskrustų. Po to , jau orkaitę išjungus, palaikau dar 10  -15 min. Visas cinkas – obuoliukai (aš turiu naminių džiovintų, su pirktais nebandžiau)- jie duoda tokį labai gerą skonį mėsukės, ir padažiukas geras. Gal kam patiks – greit ir nereikia prie puodo stovėti.    Garnyrui  – apvirtų daržovių (cukinijos,kalafiorų ar ko yra).

 

panašūs įrašai

12 Responses to “KALAKUTIENOS KEPSNYS”

  1. grilis says:

    Aš, ko gero, kažko nepagaunu: į puodo dugną – daržovės, ant jų file, truputis sviesto ir pusė puodelio vandens. Viską kepti 1,5 val. Juk pradės svilti visas užtaisas? Jei daugiau vandens – bus troškinys. Gal daugiau riebalų reiktų? Kažkaip sausokai viskas atrodo, o kepti reikia ilgai… Gal kas nors jau išbandė?

  2. no comments says:

    hm nu joooo file gabaliukams ketaus puode 1.5 val. … nu daugoka daugoka. Sudegt turetu 🙁

  3. migle says:

    Miglė -Selenai
    Gal galėtum išsklaidyt iškilusias abejones ?

  4. Selena -Miglei says:

    Miglei – dėl kepsnio
    Kepu uždengtam puode visą file gabalą 1-1,5 kg tik truputį įpjautus, o ne gabaliukus atskirus, o pabaigoje atidengiu apie 10 min, kad apskrustų. Pakepu valandą, paskui palaikau, kol atvėsta orkaitė 10-15 min. Gal ne taip puodą pavadinau? Aš turiu seną puodą, dar tarybinės gamybos – sunkus toks (britvonas senoviškai), o šiuolaikiniai lengvesni. Pagal minutes laiko nebūtina sekti, čia jau kaip kiekviena orkaitė kepa. Šiaip tai nesigauna visąlaik vienodai -tai vandens įpilu daugiau (puodelis gali būti 300 ml), tai sviestą geresnį nusiperku ir įdedu visą pusę pakelio to smetoniško, kura maža pakuotė. Visas cinkelis – tai džiovintų obiuoliukų skonis. Aš jau minėjau kad nesu super šeimininkė ir neturiu laiko prie puodų stovėt, dirbu , studijuoju, vaikai maži. Labai stengiausi išaiškint, bet man geriau kalbėt, negu rašyt.
    Selena, su pagarba – visoms merginoms

  5. Selena -Miglei says:

    Selena, dar apie tą patį
    Daržovės gali būti po, apie ir virš file, nelygu kiek bus valgytojų. Kepsnys yra šiaip sausokas (maniškiai visi nevalgo kas su padažais), bet iš dugno užpili to padažiuko, kur kepė.

  6. migle says:

    MIGLĖ -SELENAI
    Na va -ir aišku 🙂
    vienžo -ne pusė, o apie 2/3 ‘graniono stakano” -patikslinsim 😛 O tą ‘britvoną” ir aš turiu – joo -dabar tokių nėra arba ofigenus babkus kainuoja 😆

    Tarp kitko -būtent džiovintų obuoliukų “cinkelis” tavo patiekale išties yra ne tik svarbiausias, bet ir fainiausias/daug kam netikėtas
    Vienžo -SĖKMIŲ TAU VISOKIAUSIŲ  -ir su mokslais, ir su vaikais, ir su MEILE 🙂

  7. no comments says:

    Aha, nu daba daug aiskumo 🙂 Nes galvoju jezau gabaleliams tai 15-0 min max reikia 🙂

  8. r says:

    r

    Mergaitės, Selena yra visiškai teisi, toks patiekalas mano mamos yra keptas šimtą kartų. Juk storame uždengtame britvone garai kondensuojasi, kol kumpio (mano mamos variantas) gabalas iškepa, tai spėja iškepti ir bulvės bei morkos su svogūnais. Tada tik atidengi britvoną ir palaikai karštyje iki mėsos ir daržovių apskrudimo.

  9. COPY COPY says:

    Nerazumniems gal galima paaiškinti- kas yra tas britvonas? Gal storadugnis špižinis troškintuvas? Turiu emaliuotą pailgą, gal tiks?

  10. migle says:

    MIGLĖ -Copy
    Manyč, kad taip 🙂

  11. r says:

    r

    Copy

    Taip, taip, Būtent storadugnis troškintuvas su dangčiu. Močiutė turėjo paprastą špižinį, o mama kepdavo emale dengtame. Aukštaitijoje tas britvonas atkeliavo iš vokiškos keptuvės Bratpfanne pavadinimo, o iš kur kilę kadaise močiutės naudoti sagonai (špižiniai puodai su siauru galu, įkišamu pro malkinės krosnies apvalius žiedus), tai net ir pasakyti negalėčiau. Bet sriubos ir košės būdavo puikios 🙂

  12. COPY COPY says:

    Ačiū- va gyveni ir mokaisi 😀 😀 😀

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011