Špinatų ir omleto ruletas su varškės ir lašišos įdaru
|komentarų nėra
COPY
Špinatai kiek susmulkinami, 2 kiaušinių baltymai išplakami, o tryniai išmakaluojami su špinatais. Sujungta buiza plonu sluoksniu paskleidžiama ant blėkos ir orkaitėje per 10 min. iškepa toks plonas kiaušinienės lakštas.
Kai jis atvėsta- ištepame jį varškės mišinuku: riebi 18 proc. varškė + pipiriukai + druskytė +0,5 citrinos sulčių.
…Beje, aš išmėginau 2 variantais- t.y. kepti orkaitėje blyną, sumakalavus trynius ir baltymą+ žali smulkinti špinatai. Man ko gero labiau ir patiko, nei originale- TIK plaktas baltymas + smulkinti apvirti špinatai.
Pirmu atveju jaučiasi kaiušinienė , bet man ir tinka. Svarbiausia– stengtis plonai iškepti ir ant kokio nors pagrindo, prie kurio neprilimpa. Aš kepiau ant kepimo popieriaus, nes silikoninio pado neturiu, tai jau atlupti buvo- BOŽE BOŽE 🙄 Varškė BŪTINAI turi būti išsukta su citrina, nes bandžiau tik lašišą rūgštinti- ne tas. O po visko- kai suvynioji- reikia palaikyti šaldytuve, tada ne taip yra .
Ant jos klojame rūkytos lašišos(yra tokie maximoje salotoms skirti smulkiai pjaustyti). Tuomet visą įdarą suvyniojame kaip ruletą.
Pjaustoma rieklėmis. Atrodo nepaprastai spalvingai-žalia, balta ir raudona, o ir labai skanu. Puiki stalo puošmena ir gardus užkandis prie vyno.