Biskvitinis tortas su RUDUDU
|komentarų nėra
Momoshka
Imam gatavą biskvitą – būtinai tamsų.
Kremas: sviestą (2 pok.) gerai išsukam su “Rududu” (2 skardinės), įdedam kokią stiklinę susmulkintų lazdyno riešutų.
Tada apatinį biskvito sluoksnį aptepti spanguolių džemu( naudoju Kėdainių gamybos, jį pertrinu per sietelį, kad odelių nebūtų, be to jis nesaldus) , ant viršaus sluoksnį kremo, užvožiam antruoju lakštu -taip pat perteptu. Po to dedam trečiąjį lakštą ir puošiame kaip mokame. Aš išlydau dvi šokolado plytas (kai pasitaiko, perku IKI prancūzišką kulinarinį, kai nepasitaiko, tinka ir KARŪNA).Šokoladą truputį atvėsinam ir pilam ant torto, šonus dargi aplipdom lazdyno riešutų trupiniais.
No comments
biskvito lakštus visai tiktų ir kokiu brendžiu ar kitu alkoholiu palaistyti.
Markeris
NEDEJAU jokio sviesto(dėl kalorijų:lol: ), palikau kambario temperatūroje pastovet ir tepiau vien Rududu. O spanguolių uogiene naudojau naminę , poskystę, bet man nesubego – greit susigere i lakštus – ir per sieteli netryniau .Toki supaprastintą variantą padariau, bet sprogo torčiuks per para 😆