Lydytas sūrelis
|komentarų nėra
Markeris
Drauge pamokė, kaip pasigaminti lydytą sūreli pačiai, tai jų jau nebeperkam is viso 😉
Imama apie 0,7 kg varškės, sutrinam šiek tiek su šakute, užberiam 1 arbatinį šaukštelį sodos, pasūdom, gerai sutrinam dar kartą su šakute ir pamirštam maždaug valandai. Po to kišam į mikrobangę 30-45 sek (priklauso nuo mikrobangės). Aišku, sveikiau puode šildyti, bet man nepatiko puodą po to gramdyti , taigi aš iškart stikliniame indelyje, kuriame varškės masę laikau, ir šildau. Žodžiu – sušildom gerai, išmaišom ir dedam mėgstamų priedų.Aš asmeniškai tik su dešra dariau – pjausčiau smulkiai smulkiai ir dar į šiltą sūrio masę įmaišiau. Šaldytuve išsilaiko maždaug 5 dienas.