VARŠKĖS TINGINYS
|3 komentarai
Spurga
400 g varškės
400 g mėgstamų sausainių
200 g sviesto
150 g cukraus
vanilinio cukraus
pora šaukštų razinų
100 g džiovintų abrikosų
Dubenyje ištrinam sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suverčiam varškę, gerai išmaišom, suberiamapie du pakelius sulaužytų sausainių (aš ėmiau Selgos šokoladinius), suberiam trumpai pamirkytas razinas ir apysmulkiai pjaustytus abrikosus, viską vėl sumaišom. Tada dedam ant maistinės plėvelės gabalo, standžiai susukam į „dešrą“ ir šaldytuvan.
na beskaitant jau pilna burna burna seiliu:))pasakiskai skanu turetu but.tik va idomu,ar tikrai sustings ta mase?..kiek laikyti,kad sustingtu?per nakti?
Per naktį, aišku, patikimiau.Bet ir poros valandų gal ir gana.
sveikos,zinokit as truputi kitaip dariau varskes tingini ir manau,kad neblogai isejo.dejau sausainius,aguonas,razinas,abrikosus,varske,o sviesta ir cukru pakeiciau i kondensuota piena.viska sudejau i puoda ir ant silpnos ugnies kaitinau,ir maisiau,kad neprisviltu pienas.tada visa mase sudejau ant maistines pleveles ir suformavau norima forma.dabar lauke kai salta isnesiau i balkona ir palikau per nakti,kad sustingtu.paragavau ir ziauriai skaniai gavosi,norisi dar paragaut.