20 virtuvės gudrybių
|komentarų nėra
Patyrusi šeimininkė virtuvėje žino ne ką mažiau paslapčių, nei prakutęs alchemikas. Kad jūsų gaminamo patiekalo gamybos procesas vyktų sklandžiai, o rezultatas džiugintų ir akis, ir gomurį, pravers pasigilinti į kai kurias virėjų gudrybes.
- Sunkiai sekasi supjaustyti mėsą juostelėmis gaminant kinų virtuvės šedevrus? Įkiškite visą mėsos gabalą pusvalandžiui ar valandai (priklausomai nuo gabalo dydžio) į šaldymo kamerą – pusiau užšalusi mėsa bus standesnė, tad pjaustyti seksis lengviau ir tiksliau.
- Kad verdami kalafiorai išliktų balti, užvirus vandeniui, kuriame virsite daržoves, įpilkite šlakelį pieno.
- Kad ryžiai išvirtų baltesni, į vandenį, kuriame juos virsite, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių.
- Norite, kad gruzdintos bulvės būtų traškesnės? Prieš gruzdinimą palaikykite jas nuskustas šaltame vandenyje apie valandą ir tik tada gruzdinkite.
- Jei kepate mėsą – kiaulieną, jautieną ar paukštieną, – ką tik iškeptos neskubėkite pjaustyti, leiskite jai šiek tiek pastovėti. Taip ji liks sultingesnė.
- Prieš spausdama citrinos sultis, pašildykite ją mikrobangėje 15 sekundžių – sulčių išspausite bemaž dvigubai daugiau.
- Jei mikrobangėje 15 sekundžių palaikysite česnaką, jo skiltelės nuo stiebo tuojau pat atsiskirs.
- Kaip atskirti šviežią kiaušinį nuo seno? Tą galite padaryti tiesiog parduotuvėje: pasižiūrėkite, kaip jis atrodo? Šviežio kiaušinio lukštas atrodo gruoblėtas, kalkėtas, o seno – glotnus ir blizgantis.
- Minkydama tešlą nuolat barstotės rankas miltais, bet tešla vis tiek linpa prie delnų? Išbandykite kitą triuką: užuot barsčiusi miltus, pasitepkite rankas alyvuogių aliejumi. Ir odą palepinsite, ir tešla tikrai nebelips.
- Prieš smulkindama česnaką užberkite ant jo žiupsnelį druskos – skiltelės nebelips nei prie peilio, nei prie pjaustymo lentos.
- Kepant pyragą su riešutais, pastarieji, užuot pasiskirstę tolygiai, skystesnėje tešloje nugrimzta į apačią. Kad taip nenutiktų, prieš suberdama į tešlą riešutus juos pakaitinkite orkaitėje ir apibarstykite miltais.
- Jau pasirūpinote bulvėmis visai žiemai? Puiku! O kad jos nesudygtų, įmeskite prie jų dar ir obuolį.
- Po vakarėlio liko šiek tiek vyno? Supilkite jį į ledo kubeliams skirtą formą ir užšaldykite – pravers gaminant padažus ar marinuojant mėsą.
- Kai sunkiai sekasi atsukti stiklainio ar butelio dangtelį, paprastai griebiamės rankšluosčio – jis neleidžia rankoms praslysti lygiu metaliniu paviršiumi. Bet kur kas geriau nei rankšluostis jums padės plonos guminės pirštinės – jas užsimovus ranka tikrai nebenuslys.
- Kad šviežiai spaustos apelsinų sultys dar labiau kvepėtų apelsinais, įpilkite į jas keletą šaukštų… citrinos sulčių!
- Neišmeskite popierėlių, kuriuose buvo supakuotas sviestas – jie puikiai tinka kepimo indams ir skardoms ištepti riebalais. O kad ant jų likęs sviestas nepasentų, laikykite juos šaldymo kameroje – prireikus greitai atitirps.
- Blynai bus lengvesni ir labiau tirpstantys burnoje, jei vietoje pieno į jų tešlą įpilsite gazuoto mineralinio vandens.
- Kad bulvių košė būtų puresnė, prieš ją trindama užberkite žiupsnelį kepimo miltelių. (? )
- Persūdyta sriuba – dar visai nebūtinai sugadinta. Nepatyrusios šeimininkės klaidą ištaisyti padės į bebaigiančią virti sriubą įmesti keli žalios bulvės griežinėliai, pomidoro puselė (jie sugers druskos perteklių) arba šaukštelis cukraus (neutralizuoja sūrumą).
- Kad pjaustydama svogūną neašarotumėt, prieš puldama peiliu „piktą daržovę” atvėsinkite šią šaldytuve.