Kopūstai, rauginti …stiklainiuose

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 11 , reitingas: 3.82 iš 5)
Loading...

tetule

Mano anyta pastaruoju metu kopūstus raugia ne “masiniu būdu”, t.y. ne į kokias nors bačkas, o  iškart į trilitrinius stiklainius. Pripjausto į didelį dubenį  bliūdan kopūstų, patarkuoja morkų, deda cukraus, druskos, kmynų, viską padaužo, pamaigo, kad sulčių atsirastų ir stipriai pakimšdama sudeda į stiklainius.

Tada laiko šiltai, kelis kartus per dieną pabado mediniu pagaliuku, kad tas rūgimo procesas visą masę apimtų

❗ Mano supratimu –  svarbu tas pabadymas ir daugmaž vienoda temperatūra rūgimo  procesui. Nes jei per šalta arba jei labai kaitaliojasi temperatūra,  rūgimas nėra  tolygus, gaunasi  per minkšti  ar  net  pašvinksta kopūstėliai.

O kai išlaikoma vienoda temperatūra, tai ir spalvytė balta, graži, ir kvapas puikus.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011