Kopūstai, rauginti …stiklainiuose
|komentarų nėra
tetule
Mano anyta pastaruoju metu kopūstus raugia ne “masiniu būdu”, t.y. ne į kokias nors bačkas, o iškart į trilitrinius stiklainius. Pripjausto į didelį dubenį bliūdan kopūstų, patarkuoja morkų, deda cukraus, druskos, kmynų, viską padaužo, pamaigo, kad sulčių atsirastų ir stipriai pakimšdama sudeda į stiklainius.
Tada laiko šiltai, kelis kartus per dieną pabado mediniu pagaliuku, kad tas rūgimo procesas visą masę apimtų
❗ Mano supratimu – svarbu tas pabadymas ir daugmaž vienoda temperatūra rūgimo procesui. Nes jei per šalta arba jei labai kaitaliojasi temperatūra, rūgimas nėra tolygus, gaunasi per minkšti ar net pašvinksta kopūstėliai.
O kai išlaikoma vienoda temperatūra, tai ir spalvytė balta, graži, ir kvapas puikus.