Makaronų apkepas su persikais ir varške
|komentarų nėra
no comments
2-3 ėdrūnams reiks :
200 gr makaronų
2-3 kiaušinių
1 pok. varškės
pusės stiklinės pieno arba grietinėlės.
Žiupsnelio druskos (dėl cinkelio)
Cukraus ir vanilino pagal skonį
koncervuotų persikų
Kiaušinius, cukrų ir pieną išplaku, gerai išmaišau su varške, pridedu pjaustytų persikų ir sudedu virtus makaronus, dar kartą gerai išmaišau. Forma ištepu sviestuku, pabarstau džiuvėsiais ar manų kruopom, sukrečiu tešlą ir papuošiu likusiais persikais (galima nepuošti) ir kepu 30-40 min. Pradžioj pridengiu apkepą, o paskui atidengiu.
O padažą apkepui darau iš grietinės ir cukraus Jei turiu – įvarvinu kokio apelsino sulčių