PUPŲ PAŠTETAS
|komentarų nėra
Šis paštetas gaminamas iš didelių pupų, liaudiškai vadinamų „šabalbonais“, bet, tikriausiai, galima ir iš paprastų pupelių.
Imam maždaug 2 stiklines virtų pupų, gerai nusunkiam, 1-2 virtas vidutinio dydžio morkas ir 1-2 kepintus svogūnus nedidelius ( kiekis skonio negadina 😉 ).Viską 3 kartus permalam –gaunasi panaši į paštetą masė. Tada beriam druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių ir žolelių, aš asmeniškai mėgstu ir kalendrą.
Tokia masė tinka ant batono, visokiu paplotėlių ir pan. O jei įmaišysime dar ir sviesto šaukštą ir suformuosim , tuomet palaikius kurį laiką šaldytuve galima pjaustyti ir griežinėliais . Beje –skonis labai primena mėsos produktą –niekas neatspėja 😉
Copy