SKANAUS,VISADA: kadangi ŠV. KALĖDOS vėl prie slenksčio, lai visus gerus pasaulio žmones saugo ir mūsų “firminiai” :) aniuolai !
|komentarų nėra
MIGLĖ
Ir aš, kaip ir tas vaikas iš “sparmų”, labai labai noriu, kad per globalią ekonomikos bei kitokių vertybių krizę, sukeltą tiek Lietuvos, tiek viso pasaulio savanaudiško “elito” godumo , išgyventume visi: aš, mama, visi mano artimieji , draugai ir visų mūsų vaikai, pažįstami ir nepažįstami žmonės.
Tad šįkart vietoj įprastų “lyriškų ” sveikinimų Šv.Kalėdų proga linkiu tik darnos šeimose, susitaikymo su savimi, nelemtais lemties išbandymais ir KAIP NORS ištverti tą mums jau senokai “buriamą” atšiaurios krizės “žiemą” . Nes būrk nebūręs -bais jau norisi sulaukti ir tų “pokrizinių” 😈 … pavasarių
Būtinai dar ne vieno ir VISIEMS IKI VIENO 😉 Sėkmės ❗
Ir, tradiciškai: SKANAUS ❗ VISADA: !: VISIEMS ❗
Tik prisiregistravę/prisijungę lankytojai gali dalyvauti pokalbiuose, diskusijose arba juos skaityti rubrikoje LABAS RYTAS/VAKARĖLIS.
Visų lankytojų paslaugoms – patyrusių šeimininkių praktiškai gamintų, ragautų patiekalų receptynas (su galimybe komentuoti), “jungtinėmis pajėgomis” vis papildomas ne tik kulinarinių nuorodų skyrelis, šis bei tas “naktinpiečiams”.
Šįkart, artėjančių “teisingų” 😆 švenčių proga, lai būna tai tradicinių Markerio mamos MAKUVKŲ receptas 😉
Reikia:
75 gr mielių (normalių, nedžiovintų)
1,5 kg miltų ( pvz.malsenos “karališki” )
0,5 stiklinės šilto virinto vandens ir 2 v.š. cukraus mielių tirpdymui
1 kiaušinis
100 gr gero saulegražų aliejaus
cukraus – iki 200 gr
0,5 litro šilto virinto vandens tešlai
0,3 arbatinai šaukšteliai smulkios druskos .
EIGA:
Mieles ištrinam su cukrumi, tada pilam į pašildytą vandeni, ištirpinam. Paliekam pastovėti 10-15 minučių šiltai -kad pakiltų.
Miltus beriam į tikrai nemažą dubenį, ten pat -cukrų, druską. išmaišom. Padarom miltų vidury duobutę, į ją sudedam kiaušinį, aliejų, likusį vandenį.
Minkom tešlą rankomis -ilgai ir nuobodžiai -mano draugė įsigudrina mikseriu , kur su tomis spiralinėmis “kojomis”, nors aš, tiesą sakant, niekad nemėginau
Po geros valandos, kai tešla pakyla, minkom ją dar kartą -nuoširdžiai 😆 , ~ 15 min. Tada jau paliekam šiltai kilti ~ 2-3 valandom. Kočiojam ~ 5 mm storio blyną ir pjaunam rutulius (mes tai atliekam su arbatiniu puoduku ). Į vidŲ dedam 4 rušių įdarus, lenkiam pusiau, užspaudžiam kraščiukus.
ĮDARAI:
1) plikytos, su mėsmale maltos ir su cukrumi maišytos aguonos,
2) braškės iš uogienės, išgraibytos iš sirupo
3) tarkuoti antaniniai obuoliai, maišyti su cukrumi
4) su svogūnais apkepinti džiovinti grybai .
… Kažkada kepdavom tradiciškai – aliejuje ant keptuvės. Po to įsigudrinom pilti į gilesnę skardą daugiau aliejaus (~ pusė centimetro), krauti ten ~ 1 cm atstumu “makuvkas” ir … dėti i karšta (apie 250 ) orkaitę.Vis užmeti akį ,kad nesviltų, ir kai apačia paskrunda – apverti. ir psio