Žele desertai -paprasta ir gaivu
|komentarų nėra
miglė
Kadangi nesu itin didelė megėja žaisti su saldumynais, šventėms gaminau žele desertą.
Taigi nusipirkau du pokelius žele -apelsinų ir kivi, geltonos ir žalios spalvos. Ištirpinau pagal instrukciją atskirai, karštame vandenyje.Į žalią primėčiau mandarino griežinėlių -perpus perskeltų, o geltonan -šaldytų braškių. Šią dozę tirpinau truputį vėliau, tai ir stengti vėliau pradėjo, o ir vandens į žele pyliau šiek tiek mažiau, nes šaldytos uogos dar savo sulčių paleidžia). Paskui ant labiau sustingusio suverčiau mažiau sustingusią dozę -į permatomą indą ir gavosi toks spalvotas “tortas”
Bet esminis triukas visgi tas, kad kol žele buvo karšta, į skystį sutrupinau šiek tiek džiovintų mėtų.Labai įdomus, gaivus skonis, o ir gražu 🙂
Markeris
Man irgi patinka zele, tik aš jei jau darau, tai pasižaidžiu – apačioj su sviestu ištrinta trupintų sausainių (a la SELGA )masė , po to- keliais sluoksniais žele. Dar man labai patinka grietine perpus su jogurtu (ir zelatina) maišyta – ant sausainių sluoksnio, o jau tada -kokie 3 spalvoti aukštai žele su vaisiais